Volledig scherm

De Grote ZZP Show in De Kring in Roosendaal

ROOSENDAAL - Commercie, leiderschap, businessplan en initiatief nemen. Termen die je niet snel bij een theatershow zult verwachten. Toch zijn dit enkele thema's die morgenavond tijdens De Grote ZZP Show in Schouwburg De Kring in Roosendaal voorbij komen. Serieuze onderwerpen, maar dan in de vorm van een late-night show met kunst en muziek, gepresenteerd door cabaretier Edo Berger.

Initiatiefnemers Koen Oosterwaal (37) en Peter van Aart (38) uit Bergen op Zoom bedachten deze show voor en door zelfstandig ondernemers (ZZP'ers). "In plaats van een netwerkborrel, training of cursus, bieden we een leerzaam avondje uit voor iedereen. Het maakt niet uit of niet of wel zelf ondernemer bent of wilt worden. De insteek is om te genieten van de diverse optredens, legt Oosterwaal uit."

Beide heren werken als ZZP'er en komen veel mensen tegen die wel voor zichzelf willen beginnen, maar toch die laatste stap niet durven te nemen. "Bij het geven van trainingen praat je altijd over de inhoud. Met deze show gooien we het over een andere boeg. Onderwerpen als doorzetten, het maken van een actieplan en het volgen van je passie. Alle ondernemers vertellen een verhaal door middel van kunst, zang, muziek of interviewgesprek", aldus Oosterwaal.

"Mensen vinden het moeilijk om voor zichzelf te beginnen. Ze zien overal moeilijkheden als het bijhouden van administratie en de onzekerheid. Maar uiteindelijk volgt alles op je eerste idee. Eerst doen wat je wilt doen. Zonder omzet ook geen administratie en dus geen boekhouder nodig", vertelt Van Aart enthousiast. "Een groot deel van je leven beng je werkend door. Dan kun je er maar beter plezier in hebben", voegt hij toe.

De show is voor iedereen toegankelijk en duurt van 19.30 tot 21.45 uur. Daarna is er een naprogramma tot 11.00 uur met DJ The Funky Bamboo. Kaarten zijn te koop aan de kassa en op de website schouwburgdekring.nl. Informatie: gzzps.nl.

Lees donderdag meer in BN DeStem

Live Voetbal

home logo FeyenoordFEY
18:30
VVV-VenloVVV
away logo
home logo FC TwenteTWE
2'
0-0
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo NAC BredaNAC
20:45
AjaxAJA
away logo
home logo Willem IIWIL
20:45
Sparta RotterdamSPA
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
654 stemmen