Volledig scherm
© De Gelderlander

De Geerhoek in Roosendaal krijgt biebfunctie en Boekenspot

ROOSENDAAL - Na sluiting van het servicepunt aan de Omgang in Wouw, opent de bibliotheek VANnU op 1 oktober een alternatieve service in De Geerhoek.

Hier zijn tijdens openingstijden boeken te lezen en ook het uitlenen blijft mogelijk. Het verschil met de huidige situatie is dat er alleen boeken en tijdschriften liggen voor kinderen tot 4 jaar en voor volwassenen. De overige boeken gaan naar de basisscholen.

Deze nieuwe bieb wordt straks gerund door vrijwilligers met ondersteuning van medewerkers van de bibliotheek VANnU. Zij zorgen ervoor dat het aanbod actueel blijft.

De kinderboeken vanaf 4 jaar gaan naar de basisscholen, De Stappen en De Baayaert, in Wouw. De gehele landelijke collectie blijft toegankelijk voor leden. Het (digitaal) reserveren van boeken en ophalen in Wouw blijft mogelijk. Ook komt er een Boekenspot in De Geerhoek. Dit is een ruilbibliotheek voor en door inwoners van Wouw. In de foyer komen een aantal kasten te staan, waar particulieren hun boeken in kunnen zetten. Deze kunnen door iedereen geleend worden. Het terugbrengen gaat op basis van goed vertrouwen.

Reden voor het verdwijnen van het servicepunt is het teruglopende aantal betalende leden en de verlaging van gemeentelijke subsidie.

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (40%)
  • Oneens (60%)
603 stemmen