Volledig scherm
Opruimen van de Draai van de Kaai in Roosendaal Foto Peter van Trijen

'De Draai was weer ouderswets goed' in Roosendaal

ROOSENDAAL - Meer bezoekers, prima sfeer, blije renners en geen rottigheid. Voorzitter Sander van Peer van de Draai van de Kaai kan terugkijken op een geslaagde 37e editie in Roosendaal.  Bekijk de foto's van de Draai in het fotoalbum

De nacht was kort voor Sander van Peer, maar daar kon de bestuursvoorzitter van de Draai van de Kaai dinsdagochtend niet wakker van liggen.

Het resultaat van de 37e editie van maandag is in twee woorden samen te vatten: missie geslaagd. "Ik ben een gelukkig mens. We wilden dat het weer écht druk zou worden op de Kade zelf. Nou, dat is goed gelukt. Toeschouwers met oog voor het wielrennen."

Totaal telde de organisatie 13.143 bezoekers. Dat zijn er 819 meer dan in 2015. Misschien geen spectaculaire stijging, maar Van Peer is er dik tevreden mee.

"Er zijn al heel vroeg veel kaarten verkocht. Vervolgens zakte het in, maar vorige week vrijdag schoot de verkoop weer omhoog. We hebben veel reacties gekregen in de trant van: 'het was weer eens een ouderwetse Draai'. En de sfeer was natuurlijk top.

Als je zag hoe het publiek op het Kadeplein uit zijn dak ging. De Draai wil voor jong en oud Brabantse gezelligheid bieden. Het stond als een huis. Op de Kade stond het weer rijen dik."

Lees meer hierover woensdag in BN DeStem

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
619 stemmen