Volledig scherm
Junk en dealers in park Valkenberg. © ron Magielse / Pix4Profs

De 'doelgroep' verspreidt zich na patrouilles in park Valkenberg in Breda

BREDA - Op een bankje bij het toiletgebouwtje in het Valkenberg roken enkele mannen een joint. Aan de andere kant van het Bredase park, tegenover de KMA, staan een jongen en een vrouw iets uit te wisselen uit een zakje, vermoedelijk drugs. En her en der in het park zitten groepjes verspreid die tot de 'doelgroep' behoren.

De 'doelgroep', daarmee bedoelen de beveiligers van het bedrijf Scorpions verslaafden en dealers die in het park verblijven. "Er is hier nog steeds activiteit maar het is meer verspreid", zegt Pieter van den Broek, manager bij Scorpions.

Dat blijkt zaterdagmiddag ook als Scorpion-medewerkers Emir en Marcel hun routes door het park lopen. De sfeer in het park is rustig en vriendelijk. Er staat nergens een cluster van junks, zoals enkele weken geleden.

Maar Emir en Marcel halen de 'doelgroep' er feilloos uit. "Kijk die twee op de fiets daar. En daar achter op het muurtje zitten er ook een paar", zegt Marcel. Na een ronde door het park hebben Emir en Marcel een stuk of twintig mensen uit de doelgroep gespot.

Scorpions wordt sinds vorige weekend ingezet door de gemeente voor patrouilles in het park. Ze signaleren, spreken mensen aan en schakelen de politie in als het nodig is. Dit gebeurt als aanvulling op de controles die de politie en het team toezicht en handhaving van de gemeente doet.

Lees maandag meer over de overlast in het park in BN DeStem

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (95%)
  • Oneens (5%)
570 stemmen