Volledig scherm
© Chris van Klinken/Pix4Profs

De Commerce van Edwin Maas al tien jaar het bruisende middelpunt in Kruisland

KRUISLAND - Zeven jaar oud was Edwin Maas toen hij begon met het maken van een maandelijks krantje: EM-krant. Op het hoogtepunt had hij adverteerders en maar liefst 200 betalende abonnees. „Ik had een fototoestel en schreef over alles wat er in Kruisland gebeurde.” En als mensen de krant een keer niet ontvingen, dan hingen ze meteen aan de telefoon.

Zo begon de ondernemer, nu 38 jaar oud. Als puber stopte hij met de krant. Hij volgde een grafische opleiding in Antwerpen en kwam terug naar Kruisland om te beginnen met zijn eigen reclamebureau: Maas Reclame & Productie. Dat heeft hij begin dit jaar verkocht. Na twintig jaar moest hij kiezen. Want De Commerce, dat is nog iedere dag een uitdaging.

Op 1 september 2006 kreeg Maas de sleutels van het café van de vorige eigenaresse, Jo Wezenbeek. „Het was toen meer een oud, bruin café dan een restaurant”, herinnert Maas zich. „Het was de eerste jaren wel wennen. Het is hard werken, maar dat is niet erg.”

Een bijzondere stap was het wel voor de Kruislander zonder horeca-ervaring. Maar dat Maas als geen ander evenementen kan organiseren, dat heeft hij de afgelopen tien jaar wel bewezen. Het ene feest was nog succesvoller dan het andere. Denk bijvoorbeeld aan Met de slee naar benee, de Franse Feesten, Kruisland Live en de Tirolerfeesten. Maas houdt De Commerce én Kruisland - met slechts 2.300 inwoners- levend.

Lees donderdag meer in BN DeStem

Live Voetbal

home logo FeyenoordFEY
EINDE
1-1
VVV-VenloVVV
away logo
home logo FC TwenteTWE
EINDE
0-4
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo NAC BredaNAC
20:45
AjaxAJA
away logo
home logo Willem IIWIL
20:45
Sparta RotterdamSPA
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
681 stemmen