Volledig scherm
Op de plaats van De Cammeleur moet de mfa verschijnen. Wanneer dat gebeurt is nog onduidelijk. © foto Jan Stads/Pix4Profs

De Cammeleur in Dongen nog tot eind juli open

DONGEN - De inwoners van Dongen nemen in het weekend van 1, 2 en 3 juli afscheid van cultureel centrum De Cammeleur aan de Hoge Ham. Dit driedaagse slotfeest staat vooral in het teken van lekkere hapjes en muziek.

Eind juli wordt begonnen met de sloop van het roemruchte pand. Daarmee wordt plaatsgemaakt voor de nieuw te bouwen multifunctionele accommodatie (mfa).

Maar eerst wordt er dus drie dagen feest gevierd. Vrijdag 1 juli van 20.00 tot 23.00 uur is er een Sneak Preview Avond van voorstellingen die het komende seizoen in Dongen te zien zijn. Entree is 7,50 euro, inclusief één consumptie en een culinair kaasbuffet. Tijdens de preview zijn voor veel voorstellingen kaartjes te koop met 20 procent korting.

Zaterdagavond wordt alvast een begin gemaakt met de sloop, want dan gaat het dak eraf met optredens van vele Dongense artiesten. Naast dj Tom en een liveband treden op Fieke Rooseman, Dré van den Bosch, Monique Panis, Eric Rollé, Marinda Wijnen, René Broeders, Lisanne van der Heijden en Rob Heijkant. Entree is 5 euro inclusief een consumptie. Zondag van 12.00 tot 19.00 uur wordt het weekend afgesloten met een Feel Good Festival, een dag voor het gezin met kraampjes, theater, workshops en proeverijen. De toegang is gratis.

Maandag 4 juli zijn de deuren van De Cammeleur definitief dicht. Hoe de nieuwe mfa gaat heten, is nog een vraag. Er gaan veel stemmen op om de huidige naam te handhaven. Als alles loopt zoals gepland, wordt de nieuwe mfa in januari 2018 in gebruik genomen.
www.donckhuys.nl

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
558 stemmen