Volledig scherm
"Ik vond de naam Kenny van der Weg al direct grappig." foto Ron Magielse/pix4profs

De beste NAC-liedjes ontstaan spontaan

BREDA - Waarom gaat die jongen niet opzij? Hij Kenny van der Weg!’ Het supporterslied voor de cultheld die deze zomer verdween. Hoe kom je erop? Maurice ‘Boelie’ Janssen vertelt.

Deze zomer verruilde verdediger en cultheld Kenny van der Weg NAC voor het Schotse Ross County, waar ook ex-NAC’er Alex Schalk speelt. Zijn cultstatus dankt Van der Weg deels aan een hilarische stadionsong: ‘Waarom gaat die jongen niet opzij? Hij Kenny van der Weg!’, op de melodie van Give it Up van KC & The Sunshine Band.

„Maar hij heeft die status vooral aan zichzelf te danken, natuurlijk”, zegt geestelijk vader van het toch inventieve liedje Maurice Janssen (34). Binnen het NAC’se beter bekend onder het pseudoniem ‘Boelie’ en tevens redactielid van fanzine De Rat. Hoe kwam hij erop? „Ik bezocht veel wedstrijden van Jong NAC en vond de naam Kenny van der Weg al direct grappig. ‘Wij gaan niet opzij’ is al jarenlang het motto van NAC en dat paste er goed bij. NAC speelde in 2012 een oefenwedstrijd tegen Cercle Brugge. Toen riep ik deze tekst eens voor de grap.” Omstanders pikten het op, de NAC-spelers lachten erom. Het liedje bereikte al snel het stadion en daar werd het massaal gezongen.

Hoofdsponsor CM lanceerde onlangs via Facebook een wedstrijd: verzin een nieuwe NAC-supporterssong.

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
1177 stemmen