Volledig scherm
Daylight festival Bosschenhoofd

Daylight Festival scheert weer langs Breda Airport (video)

BOSSCHENHOOFD - Arno van der Star is gepokt en gemazeld in de wereld van dance. Het organiseren van grote dancefestivals waar duizenden partygangers uit hun bol gaan, geeft hem een kick.

Zijn in 2006 klein begonnen organisatiebureau Eye4Dance is uitgegroeid tot een belangrijke speler op de dancemarkt. De Bredanaar staat aan de vooravond van de zesde editie van het Daylight Festival. Voor de tweede keer laat hij Breda International Airport (Seppe) op zijn grondvesten schudden.

Nou ja, dat veroorzaken veertig dj’s uit de hele wereld, die zaterdag komen om de 6.000 te verwachten danceliefhebbers een verhit dagje hardstyle, freestyle, raw en hardcore te bezorgen. In Roosendaal groeide het professionele dance-event uit zijn jasje. Gemeente en buurtbewoners sputterden tegen. Van der Star ging in de omgeving op zoek naar alternatieven en liep daarbij vliegvelddirecteur Stef Have tegen het lijf. „We lagen snel op één lijn. The sky is the limit, kun je zeggen, maar met een vliegveld als decor zijn de mogelijkheden grenzeloos.”

Zaterdag wordt het prachtig weer. Gevlogen wordt er vanaf vanavond 20.00 uur tot zondagmorgen vroeg niet. „Alleen de tickets vliegen.... de deur uit”, lacht Van der Star, die in amper 24 uur het hele terrein laat inrichten. Dát en de puzzel om alle dj’s bijtijds in te laten vliegen, hotels te regelen en ze weer op hun geboekte vlucht naar een volgende show waar ook ter wereld te zetten, is al een huzarenstukje op zich.

Programma
Daylight Festival begint zaterdag om 12.00 uur en is om 23.00 uur afgelopen. Het complete programma is hier te vinden.

Bekijk hieronder beelden terug van vorig jaar.

Zaterdag 11 juli werd het Daylight Festival op Breda Airport in Bosschenhoofd gehouden.

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
571 stemmen