Volledig scherm
Dasja Abresch aan het woord tijdens vluchtelingen bijeenkomst in Steenbergen

Dasja Abresch gaf in Steenbergen speech van het jaar

STEENBERGEN - De toespraak van Dasja Abresch, op de vluchtelingen bijeenkomst in oktober  in Steenbergen, is zaterdagmiddag op NPO Radio1, door de Spraakmakers, uitgeroepen tot speech van het jaar 2015.  

De Spraakmakers kozen in het afgelopen jaar elke maand een Speech van de Maand. Uit deze speeches van Nederlandse bodem koos de jury de Speech van het Jaar 2015.

Naast Abresch waren de politici Halbe Zijlstra (VVD) en Jesse Klaver (GroenLinks) de laatste drie in de finale.

Unanieme keuze
De jury koos unaniem voor Dasja Abresch. Met haar weloverwogen pleidooi voor kleinschalige opvang van vluchtelingen in Steenbergen maakte zij een onuitwisbare indruk op de jury. "Persoon en boodschap vielen samen in een goed opgebouwd betoog."volgens de Spraakmakers jury 

"Voor een uiterst kritisch publiek stond zij pal voor haar mening en toonde zo het belang van de speech in het publieke debat. De felste critici in de zaal restte niets anders dan het aanheffen van beledigende spreekkoren: een overwinning voor de redenaar."

Dat Abresch sprak zonder hulp van de speechschrijvers die politici op het Binnenhof wel tot hun beschikking hebben, maakt deze prestatie des te indrukwekkender, volgens de jury. 

Luister naar de speech van het jaar hieronder :

Volledig scherm
Dasja Abresch.
Steenbergen Inspraak EX Raadslid Dasja Abresch AZC NEE N257TV Gemeente Steenbergen

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
456 stemmen