Volledig scherm
Oefenen op de parkeerplaats. © Raymond Merkx

Dag van de Logistiek in Breda: sector wil af van 'stoffig imago’

BREDA - De sector Transport en Logistiek wil af van haar ‘stoffige’ imago. Mede daarom wordt zaterdag de Dag van de Logistiek georganiseerd in het NAC-stadion. Het evenement vindt voor het eerst in Breda plaats.

“Bij logistiek denken mensen vaak alleen aan simpel magazijnwerk”, vertelt Conny Wens, projectmanager Mobiliteit & Logistiek bij ROC West-Brabant. “Dat is zonde, want de sector heeft zoveel meer te bieden.” Het evenement wordt georganiseerd door de gemeente Breda, ROC West-Brabant en Stichting ViaQuales. “We willen het imago van Logistiek en Transport verbeteren. Daar is jarenlang te weinig aan gedaan.”

Wethouder Miriam Haagh (Onderwijs) opende het evenement. “Deze sector is enorm belangrijk voor West-Brabant. We zijn een logistieke hotspot, mede dankzij de strategische ligging tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen.” Volgens Haagh is het belangrijk dat de overheid, het onderwijs en het bedrijfsleven goed samenwerken. “Alleen dan kunnen we concurreren met de gebieden om ons heen, die ook veel logistieke bedrijven aantrekken. Deze dag is een goede eerste stap om onze toppositie te behouden.”

Het evenement is gratis te bezoeken en duurt tot zaterdagmiddag vier uur.

Lees maandag meer in BN DeStem

Volledig scherm
Vrachtwagen met ballonnen. © Raymond Merkx
Volledig scherm
In het stadion. © Raymond Merkx

Poll

De Britse premier May had al veel eerder moeten opstappen

De Britse premier May had al veel eerder moeten opstappen

  • Eens (69%)
  • Oneens (31%)
968 stemmen