Volledig scherm
Roosendaal: donderdag 16 juni 2015 Expositie van amateurfotografen/cursisten in diverse etalages en winkels in de Raadhuisstraat. foto: Gerard van Offeren

Dag van de fotografie in de Raadhuisstraat in Roosendaal (fotoalbum)

ROOSENDAAL - Veertig amateurfotografen exposeren zaterdag hun werk op veertig verschillende locaties in de Raadhuisstraat in Roosendaal. Het tentoonstellen van de foto’s in de etalages is de laatste opdracht van de fotocursus die de exposanten gevolgd hebben bij het bedrijf Fotografieles.nl van Marije van den Oever en Redmar Kruithof.  Bekijk meer foto's in het fotoalbum  

„Dit is de vijfde keer dat we op deze manier de cursus afsluiten”, geeft lerares Van den Oever aan. „Deze week vind ik het leukste. Dan zijn we hele dagen bezig met wat er gemaakt is.” 

De werken moeten volgens haar aan twee aspecten voldoen. „Allereerst moeten de foto’s een verhaal vertellen en voorzien zijn van uitleg over het afgebeelde. Ten tweede is de presentatie erg belangrijk. Die moet aansluiten op het werk”, aldus Van den Oever.

Voedsel
Zo heeft cursist Petra Cools foto’s gemaakt van voedsel. Deze presenteert ze zaterdag in de versmarkt in De Biggelaar. Een ander voorbeeld is Ron Wijdeveld. Hij laat zand storten in een van de winkels om zijn rapportage over de Loonse en Drunense Duinen te presenteren.

Goudsmederij
Pieter van den Berg is een samenwerking met goudsmederij Ouro in de Raadhuisstraat aangegaan. Zijn foto’s gaan over het proces van het omsmelten van oude sieraden naar nieuwe. De foto’s zijn te zien in de smederij zelf.

Meer informatie: fotografieles.nl

Lees zaterdag meer in BN DeStem en bekijk meer foto's in het fotoalbum

Volledig scherm
Fotograaf: Jeroen Joosen

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (87%)
  • Oneens (13%)
557 stemmen