Volledig scherm

Daar zijn de lindebomen in de Bredase Willemstraat!

De dag van de officiële opening van het nieuwe station in Breda komt steeds dichterbij. Deze week wordt een van de toegangswegen,de Willemstraat, afgerond. 

De Willemstraat in Breda, de verbindingsweg tussen het nieuwe Centraal Station en stadspark Valkenberg, begint steeds de internationale allure van een boulevard te krijgen. Maandag waren er nog de voorbereidende werkzaamheden, vandaag zijn de eerste van 40 lindenbomen geplant door groenaannemer Dolmans Landscaping.

Hoewel de zogenaamde ‘middenloper’ van de Willemstraat nog door hekken is omlijst, wordt meer en meer zichtbaar hoe mooi dit stukje Breda gaat worden, hoe de straat als een rode loper treinreizigers begeleidt naar het centrum van de stad.

Voetgangers kunnen aan de zijkant gewoon gebruik maken van de trottoirs, woningen en bedrijfspanden blijven bereikbaar voor bestemmingsverkeer. “Aanstaande vrijdagavond moeten we klaar zijn”, meldde een medewerker van Dolmans dinsdagavond, terwijl hij een van de geplante bomen water gaf.

De officiële opening van het station is op donderdag 8 september. Van 7 tot en met 11 september zijn er op en rond het station Breda tal van festiviteiten.

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
23 stemmen