Volledig scherm
Kinepolis op het terrein Breepark in Breda. © Ron Magielse / Pix4Profs

Daags na officiële opening 50.000ste bezoeker verwacht in Kinepolis Breda

BREDA - Vijf weken na de eerste filmvertoning op 1 augustus, vond donderdag de officiële opening plaats van de Kinepolis Breda. Tegelijkertijd wordt vrijdag of zaterdag al de 50.000ste bezoeker verwacht. Even werd er nog getwijfeld of dit aantal wellicht donderdag al bereikt zou worden, dat bleek nét niet het geval.

"Het zonnige weer van afgelopen week heeft daar ongetwijfeld een rol in gehad”, aldus Peter Isaak van Kinepolis Nederland. Dit betekent dat een bezoekje aan de bioscoop vandaag of morgen extra spannend is. "Uiteraard wordt diegene die de 50.00ste bezoeker is, uitgebreid in het zonnetje gezet”, aldus Isaak.

Bij de officiële opening werden de genodigden getrakteerd op een voorpremière van de nieuwste Clint Eastwood-film Sully.

Kinepolis gaat er prat op dat ze in alle zalen streven naar de ‘ultieme filmbeleving met de meest moderne laserprojectoren’. Zaal 7, waar Sully vertoond werd, is echter de crème de la crème op cinematologisch gebied. Als eerste en enige in Nederland wordt hier de nieuwste laserprojector gecombineerd met een Dolby Atmos geluidsysteem.

Vol trots ontving de Eddy Duquenne, CEO van de Kinepolisgroup zo’n 200 genodigden. Veelal lokale zakenrelaties en andere partijen die betrokken zijn geweest bij de totstandkoming van de 10 zalen tellende megabioscoop. Voorafgaand aan de hoofdfilm werd er teruggeblikt op de bouwperiode tussen oktober 2015 en augustus 2016.

De CEO sprak zijn waardering uit voor de prettige samenwerking met Bredase partners. ,,Ons verhaal in Nederland is hier begonnen”, vertelde hij. "Later konden we de Wolff-bioscoopketen overnemen, dat gaf ons versneld de mogelijk om voet aan wal te zetten.”

Volgens Duquenne is het belangrijk om per land een groep mensen te hebben die de lokale markt kennen. "Ik denk niet dat wij in België Gooise Vrouwen zouden snappen.” Tegelijkertijd is ‘de Nederlander’ geen vreemde voor de Belgische keten. "Ongeveer 25 procent van de bezoekers in Antwerpen, is Nederlander.”

Over de voorlopige bezoekers is Theatre manager Vicky Vekemans uitermate tevreden. "We ontvangen bezoekers uit Breda en de gehele regio daar omheen.” Specifieke kenmerken over filmvoorkeuren, kan ze nog niet aan de Bredanaren toekennen. "Daar is het nog te vroeg voor.”

Volledig scherm
op terrein breepark is bioscoop kinepolis geopend in breda-foto : ron magielse / pix4profs

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
449 stemmen