Volledig scherm

CZ-topman Wim van der Meeren voorzitter van nieuw museum Breda

BREDA - CZ-topman Wim van der Meeren wordt voorzitter van de Raad van Toezicht van het nieuwe museum in Breda. Dat museum ontstaat uit de fusie van MOTI (beeldcultuur) en Breda's Museum (erfgoed). Die laatste instelling valt rechtstreeks onder de gemeente, terwijl MOTI een zelfstandige stichting is. Het nieuwe museum neemt de rechtsvorm van MOTI over en krijgt daarmee ook een Raad van Toezicht (RvT). Van der Meeren treedt aan op 20 juni.

Op dat moment zal Paul Frissen, de nu nog fungerende RvT-voorzitter van MOTI, terugtreden.

Het nieuwe museum opent in maart 2017 in het pand van MOTI aan de Bosschtraat maar zal ook op diverse plekken in de stad exposities verzorgen.

Van der Meeren treedt nu al aan om de fusie tussen de twee musea verder te begeleiden vanuit zijn rol als toezichthouder. Zo moet er onder andere een nieuwe directeur worden gezocht. Breda's Museum heeft nu een interim-directeur (Marco van Vulpen). De huidige directeur van MOTI (Mieke Gerritzen) heeft haar vertrek eerder al aangekondigd.

Van der Meeren (60) is geboren in Eindhoven maar woont al ruim 25 jaar in Breda. Naast zijn werk bij zorgverzekeraar CZ bekleedt hij functies in diverse bestuurs- en adviesorganen.

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
1005 stemmen