Volledig scherm
Een mooi plaatje uit het buitengebeid van Breda. Toch is hier volgens de gemeente veel niet in orde. Een actie moet daar verandering in brengen. © Gemeente Breda

Controles in buitengebied Breda moeten misstanden aan het licht brengen

BREDA - In het buitengebied van Breda zijn tussen15 en 30 oktober controles. De gemeente Breda houdt dan extra toezicht en handhaaft op zaken die het daglicht niet kunnen verdragen.

De gemeente werkt hierbij samen met de Omgevingsdienst, Staatsbosbeheer, waterschap Brabantse Delta en de politie. De gebieden die bij handhavingsacties onder de loep gehouden worden zijnhet Ulvenhoutse Bos, de Galderse Meren, het Mastbos, de Rith, de Vierde Bergboezem, het Liesbos, de Mark en het Kadettenkamp.

De toezichthouders grijpenen onder meer in als zijzaken aantreffen als Illegale kap, illegale stort, drugsdumpingen, wildcrossen, illegale bouw en bewoning, vervuiling, stropen en vernielingen, loslopende honden, fout parkeren, grondwateronttrekkingen en hetillegaal gebruik van gewasbestrijdingsmiddelen.

Schade
Wethouder Paul de Beer van Breda: "Toezicht en handhaving in het buitengebied heeft voor de gemeente prioriteit. Iedereen wil genieten van onze mooie natuur maar er gebeuren veel te veel zaken die niet in de haak zijn. Dat veroorzaakt overlast voor bewoners en recreanten en het kan schadelijk zijn voor dieren en planten. Daarom werken we samen met alle partijen om het buitengebied schoon en veilig te houden". Na 30 oktober worden de resultaten van de actie bekendgemaakt.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (36%)
  • Oneens (64%)
518 stemmen