Volledig scherm

Concert twintigjarig Regio Orkest West-Brabant met philharmonie zuidnederland

Concert


Datum: vrijdag 1 juli
Aanvang exclusieve inleiding: 19.15 uur
Aanvang jubileumconcert: 20.00 uur
Ticketprijs voor Clubleden: 15 euro p.p.

Op de eerste rang bij muzikaal spektakel

Het Regio Orkest West-Brabant viert vrijdag 1 juli het twintigjarig bestaan. Dat gebeurt in stijl met een jubileumconcert samen met de professionals van de philharmonie zuidnederland in de Roosendaalse Kring. Abonnees van BN DeStem zitten dankzij Club op de eerste rang.

Het belooft een muzikaal spektakel te worden op 1 juli. “Dit wordt het hoogtepunt van een langlopend project”, zegt Hans Baaten, concert-coördinator van het Regio Orkest West-Brabant. “Doel is om de band te verstevigen tussen de profs van de philharmonie en de goede amateurs van ons orkest.

Onze mensen hebben veel in hun mars maar de fijne technische kneepjes hebben ze nu tijdens workshops geleerd van de profs. Wij hebben de ambitie om goede muziek te maken, dus maken we graag gebruik van de unieke kans die de philharmonie zuidnederland en de Brabantse Bond van Muziekverenigingen ons bieden.”

Samenwerking
Twee jaar geleden startte de samenwerking. “De contacten zijn de afgelopen maanden steeds intensiever geworden. Deze maand hebben de professionele muzikanten workshops gegeven aan onze mensen. We hebben eerst met de muziekcommissie en de dirigent het programma samengesteld. Daarnaast liep ons vaste jaarprogramma met concerten natuurlijk ook gewoon door.

Ons orkest is gelukkig flexibel en ambitieus. De leden beschikken over een jarenlange ervaring en kwaliteit. Ze hebben vlieguren en dat helpt”, vertelt Baaten. Het Regio Orkest West-Brabant telt maar liefst vijftig muzikanten. “We zijn een groot gezelschap. De leden komen uit heel West-Brabant waar ze vaak al veel ervaring hebben opgedaan bij andere muziekverenigingen.

Vaak horen ze ons spelen en willen ze nog een muzikale stap verder maken. We krijgen er ieder jaar nog leden bij, terwijl veel andere orkesten kampen met krimp of ophouden te bestaan. Wij willen de kwaliteit van de blaasmuziek in West-Brabant verbeteren en dus helpen we elkaar. Muzikanten van ons spelen ook mee bij de verenigingen als die iemand nodig hebben.”

Vuurwerk
Het programma voor het jubileumconcert is veelbelovend. “Naast onze vijftig muzikanten spelen de zeventig leden van de philharmonie zuidnederland. Het is dus over een enorm evenement. Het Regio Orkest West-Brabant speelt drie werken. De eerste is de Celebration Ouverture en die zorgt voor het nodige vuurwerk.

We hebben tenslotte iets te vieren en dat willen we laten zien. Het tweede stuk is een klassiek tromboneconcert. Het derde werk is El Camino Real; een muzikaal verhaal over een oude koninklijke route door Zuid-Amerika. Dat zorgt ook voor vuurwerk maar met hele andere krachten dan in het eerste stuk.”

De Kring in Roosendaal telt ruim 850 stoelen. “Het is de eerste keer dat de philharmonie zuidnederland in West-Brabant speelt”, weet Baaten. “Twee orkesten treden op voor de prijs van vijftien euro. En dan is er ook nog een hele leuke afterparty. We verwachten dan ook behoorlijk wat bezoekers.

Bovendien is er voor de leden van BN DeStem Club voorafgaand aan het concert ook nog een exclusieve introductie door beide dirigenten. Tijdens de voorstellingen zitten de leden eerste rang. Dat maakt zo’n avond nog extra bijzonder.”

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
331 stemmen