Volledig scherm
gemeentekantoor Alphen-Chaam. © Google

Commotie over wel of niet sluiten van gemeentehuizen in fusiegemeente

ALPHEN-CHAAM -In de drie ABG-gemeenten die ambtelijk gefuseerd zijn is discussie over de gemeentehuizen. De commotie ontstond na uitlatingen van wethouder Rolph Dols van Gilze en Rijen.

„Het debat over een eventuele gezamenlijke huisvesting van de ambtenaren van Alphen-Chaam, Gilze en Rijen en Baarle-Nassau wordt niet vervroegd of versneld gevoerd”, reageert burgemeester Joerie Minses van Alphen-Chaam stellig.Hij spreekt als voorzitter van de ABG-organisatie van de drie gemeenten die dit jaar een ambtelijke fusie zijn aangegaan.

De commotie over de huisvesting is vorige week ontstaan na uitlatingen in deze richting van wethouder Rolph Dols (CDA) van Gilze en Rijen.
Burgemeester Marjon de Hoon-Veelenturf van Baarle-Nassau nam vorige week in de raadsvergadering in die plaats afstand van de uitlatingen van Dols. Ze kondigde direct een schrijven aan van de ABG-organisatie in reactie op de ontstane situatie.

Het ABG-bestuur heeft de drie gemeenteraden een brief gestuurd waarin nog eens nadrukkelijk wordt gesteld dat volgens afspraak pas per 1 januari 2019 de huisvesting wordt bekeken.Burgemeester Minses erkent dat Gilze en Rijen wel heeft voorgesteld om hierover al in 2018 te gaan praten. Maar dat gaat dus, benadrukt hij, niet gebeuren.

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
1047 stemmen