Volledig scherm

Column: Real life

Soms denk ik dat het werkelijke leven langzaam verandert in een soort van Truman Show, dat real life verzwolgen wordt door een naargeestige soapwereld.

Zeker aan de andere kant van de grote plas lijkt dit scenario zelfs al onmiskenbaar ingezet. Eerder zagen we hoe een Terminator en een cowboyfilmacteur als zij-instromers op het Amerikaanse pluche belandden.
Thans is Biff Tannen (boef uit Back to the Future) aanstaand president van de Verenigde Staten en noemt zich Donald Trump. Oliebaron JR Ewing (schavuit in Dallas) wordt minister van Buitenlandse Zaken, onder het Hollywoodwaardige pseudoniem Rex Tillerson. Sta er niet van te kijken als Mr. Ed (het sprekende paard) straks minister van Landbouw wordt. Zelfs voor stripheldin Wonder Woman leek een toonaangevende plaats beschikbaar in de nieuwe wereld, maar gisteren werd ze in New York alweer ontslagen als ambassadeur van de Verenigde Naties. Waarschijnlijk omdat ook in dit nepuniversum bange blanke mannen niet tegen sterke vrouwen kunnen.
Wat is het dan toch fijn dat je je hier in ons landje soms nog wel in de warme werkelijkheid mag wanen. Dat je op zaterdagmiddag aan het strand van Scheveningen kibbeling uit het vuistje kunt eten, waarbij het vet langs je vingers druipt. Dat na zonsondergang het ouderwets romantische reuzenrad precies halt houdt als je bovenin bent en net dán bij de Pier een prachtig vuurwerk wordt afgestoken.
Dat je ’s avonds met AH-spaarzegeltjes voor de halve prijs kunt dineren in een sympathiek restaurant. En dat op zondagmorgen het ruisen der golven honderden flanerende mensen nog net zo eenvoudigweg gelukkig maakt als honderd jaar geleden.
Dat je in ons land niet bang hoeft te zijn dat de gekrenkte Samson bij het verlaten van de tempel de steunpilaren omver werpt, zoals zijn langharige naamgenoot dat ooit wel deed. En dat er mensen in onze hoofdstad opstaan om een politieke partij op te richten, louter ter behoud van de troeteleik van Ulvenhout.
Dat laatste zou trouwens zelfs in een soapwereld volstrekt ongeloofwaardig klinken.

Live Voetbal

home logo SS LazioLAZ
40'
0-1
VitesseVIT
away logo

poll

Op Black Friday zijn veel producten goedkoper, daar ga ik zeker van profiteren.

Op Black Friday zijn veel producten goedkoper, daar ga ik zeker van profiteren.

  • Eens (28%)
  • Oneens (72%)
1002 stemmen