Volledig scherm

Column: Politie-Porsche

Politie-Porsche. Dat bekt pas lekker. Alleen daarom al hoop ik dat de politie niet kiest voor Mercedes, Audi of BMW.

Nee, zo’n porno-Porsche en dan met driehonderd kilometer per uur over de A16. Soeperkeil, zingen ze bij de buren en vangen onze belastingcenten. Herzlich Bank.

Ik begrijp dat de politie tachtig van die karretjes wil om niet langer voor lul te rijden achter beter en goedkoper uitgeruste criminelen die er onbegrensd hard met de buit tussenuit naaien. Onze dienders leggen het klaarblijkelijk met hun Volvo V70 of Volkswagen Touran al te regelmatig af. Lijkt mij behoorlijk frustrerend wanneer je als crimefighter in de achtervolging zit en moet capituleren omdat jouw dienstauto serieus tekort komt.

Of erger nog, dat je behendig een gangster tegen de muur wilt sturen maar dat jouw Volkswagen zelf besluit lang van tevoren een noodstop te maken omdat hij nu eenmaal is uitgerust met een City Emergency Brake. Is heus waar gebeurd. Agent in shock, boef zwaait toedeledokie.

Dus gun ik ze een Porsche. En ik kan het weten, want ruim dertig jaar geleden mocht ik eens een dag mee op patrouille. Lange witte leren jas met schaapswollen kraag, leren potje op de kop en kicken in die cabrio. Voor de Porsche en zijn piloot ging iedereen keurig, met gepaste snelheid en nog veel meer ontzag aan de kant. Waar zij verschenen, ontstond op wonderbaarlijke wijze rust.

Onbegrijpelijk dat ze ooit zijn wegbezuinigd. Want de snelweg is toch verworden tot een vrijstaat waar bumperkleven normaal is, vertegenwoordigers louter oog hebben voor hun laptop, pakket-snorders maling hebben aan de hele wereld en randdebielen die denken dat ze op hetzelfde ogenblik kunnen roken, Whatsappen, Red Bull-lurken en Jos Verstappen imiteren.

Wat een zegen zou het zijn als tussen al dat asfalt-gajes bij tijd en wijle weer eens een politie-Porsche gromt. Maar naar verluidt moet het ‘aanbestedingstraject nog opgestart worden’. Dus zo hard gaat het voorlopig niet.

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (83%)
  • Oneens (17%)
309 stemmen