Volledig scherm
BNDS Column Ad Pertijs

Column: Onthoofd

We delen wat af tegen­woordig. Vooral de leuke dingen in ons ondermaanse bestaan moeten we kwijt aan de rest van de wereld.

Wordt u ook zo blij van zonovergoten foto’s die vrienden of vriendinnen deze dagen vanuit de meest tropische oorden uw leven binnen sturen­­? Ik probeer het niet te doen, maar toegegeven: het is verleidelijk.

Ik zie ze hier dan ook worstelen aan het strand van Mexico. Daar is nog geen totempaal opgericht ter ere van de wifi-god. Pas terug in het resort, op de plaza waar ’s avonds de shows worden ge­geven, mogen we weer gaan surfen­­.

Gisteravond smeekte de presentator van de goedbedoelde Mister Riu Lupita verkiezing het publiek een half uurtje niet op de telefoon te kijken. Gelukkig regent het deze zondagmorgen­­ een beetje in Playa del Carmen. Heb ik mooi een excuus­­ om toch even wat te delen.

In de hoop uiteraard dat u er blij van wordt. Zo is het verrassend om te er­varen dat wanneer een Mexicaan hoort dat je uit Holland komt, hij niet meteen begint over Ajax of Cruijff. Nee, vol enthousiasme­­ betuigt hij zijn liefde voor ‘Pee­sevee’, de club van hun Guardado en Moreno.

Nog even en Brabant is hier het nieuwe Holland. Opmerkelijk was ook het bezoek aan ‘wereldwonder’ Chichen Itza. De voormalige Maya-stad heeft een heus (voet)balstadion. Meer dan duizend jaar geleden werden er al grote wedstrijden gespeeld.

Meest bizarre regel: de winnaar werd na afloop onthoofd. Als een offer aan de goden. ‘En dat was een grote eer’ wilde de gids van geen al te groot drama spreken. Gistermorgen vroeg de jongen van het animatieteam of ik mee wilde doen aan een partijtje beachvoetbal­­.

Ik heb vriendelijk bedankt voor de eer. Ik kom deze week liever heelhuids thuis dan in delen.

Live Voetbal

home logo PEC ZwolleZWO
38'
0-0
PSVPSV
away logo
home logo FC UtrechtUTR
36'
1-0
ExcelsiorEXC
away logo
home logo FC GroningenGRO
37'
0-1
VitesseVIT
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
16:45
AZAZ
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
4-1
Heracles AlmeloHER
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
881 stemmen