Volledig scherm

Column: Haarlak

Het is waarschijnlijk allemaal de schuld van Madonna, die dreigde om alle Hillary-stemmers een blow job te geven. Het idee om door zo’n geblondeerde del op leeftijd oraal te worden bevredigd en daarbij ook nog eens het beeld van de maar een paar jaar oudere Democratische presidentskandidate op het netvlies hebben, moet veel mannen te veel zijn geworden.

Dan ga je liever voor een toekomstige president van wie je nu al vermoedt dat ie niet meer recht kan piesen, laat staan in het potje. Mannen hebben het nou eenmaal voor het zeggen, toch zeker bij Amerikaanse verkiezingen.

Van acteur Ronald Reagan werd destijds gevreesd dat hij van het presidentschap een lachertje zou maken. Dat viel achteraf reuze mee. Hij kon prachtig speechen en hij heeft zo ongeveer eigenhandig het IJzeren Gordijn opengescheurd. Hoe? Door jarenlang ontzettend lomp te doen tegen de Sovjets. Gorbatsjov moest wel met zijn glasnost en perestrojka komen.

In het kielzog daarvan werd het hele Oostblok ontsloten. De gevolgen daarvan zijn bekend. Meest onthutsende voorbeeld was wel een website waar je overlast door Polen kon melden. Lomp doen tegen horkerige Russen is het enige dat helpt. Ook nu nog.

Sinds het begin van onze jaartelling kennen we het zogeheten Barabas-principe. Hoe dat werkt? Geef een menigte te kiezen uit iets goeds en iets verkeerds en geheid dat door het verzamelde volk het verkeerde wordt gekozen. Daar is in de Verenigde Staten nu geen sprake van. Er moest een keuze worden gemaakt tussen weinig en amper iets.

Zeg maar kiezen uit twee kwaden en in zulke gevallen gaat de Amerikaan altijd voor de boef met wie gelachen kan worden. Vaak uit lijfsbehoud, maar soms ook van harte, want waarom zouden in the land of the free alleen de stand-upcomedians grof mogen zijn?

Met The Donald gaan we lachen. Wat zijn eerste presidentiële daad zal zijn? Met een bus van zijn allerbeste, roodkleurige haarlak een grote H spuiten voor de letters Airforce One op zijn nieuwe vliegtuig.

poll

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
186 stemmen