Volledig scherm

Column: Fluitketel

Of ik een mening heb over de affaire-Wilders? Nee. Ja, de man is een mafkees. Een misselijk ventje dat zijn zin niet krijgt en blijft zeuren om aandacht. Om stemmen.

Ik heb er gewoon geen zin in het nog te hebben over zo’n treiteraar. Dat is waarschijnlijk niet politiek correct, maar daar heeft hij al jaren verrekt weinig last van. Los van standpunten en ideeën of hoe je de wereld wilt veranderen, je hebt nu eenmaal te maken met anderen en daar wil deze fluitketel niet aan.

Terwijl wij met z’n allen de belasting­­ ophoesten om zijn beveiliging­­ te betalen sinds hij achterlijke dingen blijft zeggen, terwijl wij genereus opdraaien voor de kosten van zijn Haagse hofhouding die onder leiding van deze despoot geen moer te vertellen heeft, piept nota bene deze zogenaamde­­ politicus dat hij wordt gediscrimineerd.

Dat het rechtssysteem dat we met z’n allen democratisch­­ hebben gekozen hem moedwillig slachtoffert... Hij moet zich schamen. Vroeger in de klas had je ook wel eens zo’n etterbakje. Die mogen er kennelijk zijn van onze lieve heer, maar ze moeten wel uit mijn buurt blijven.

Wilders is de Badr Hari van de politiek: knap in zijn vak, maar hij kan niet tegen zijn verlies. Zeker de komende weken zit ik niet op dat tiep te wachten, moet je tegen mij niet over hem beginnen. Dus vraag vooral niet wat ik van hem vind, bedenk eens wat leuks onder de kerstboom, neem nog een oliebol of laten we samen wat nuttigs gaan doen.

Even niet over die man. Liefst tot 15 maart. Als je niet op de Lijst Vlugopdeflots of nog negen van die vreemde voetzoekers wilt stemmen, maar toch voor de PVV kiest: vooral doen. Voor mijn part het halve land. En dan maken we hem samen gewoon minister-president. Als de meerderheid dat wil, hijsen we hem op het schild. Ook dát is democratie. En in Amerika staat de boel nog steeds overeind, dus...

Of ze er gelukkiger worden, is nog even afwachten, maar allez. Als we het voorlopig maar even niet over die Wilders hebben.

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (83%)
  • Oneens (17%)
308 stemmen