Volledig scherm

Color Run op rondweg Oudenbosch bij gebrek aan belangstelling afgelast

OUDENBOSCH - Atletiekvereniging AVO'83 heeft besloten de Kleurloop als onderdeel van het sportprogramma bij de openingsfestiviteiten van de zuidelijke rondweg af te blazen. Het aantal aanmeldingen is te mager om de Kleurloop, een soort Color Run, door te laten gaan.

Voorzitter Dankert Smallegange van AVO'83 zegt dat de schoolvakantie het evenement parten speelt. "In combinatie met het verlate moment, waarop brandweer en gemeente de vergunning afgaven, is het ons niet meer gelukt de Kleurloop onder de aandacht van de scholieren te brengen."

Provincie, gemeente en hoofdaannemer van de zuidelijke rondweg wilden de zekerheid dat de gebruikte poeders snel te verwijderen waren. De rondweg wordt immers daags na de officiële opening op 17 september vrij gegeven voor het verkeer.

Met de andere loop- en wandelevenementen gaat het volgens Smallegange wel de goede kant op. "Op de 5 en 10 kilometer hebben we al vierhonderd deelnemers en ook het wandelen en nordic walking gaat goed."

De nog naamloze rondweg is donderdag juridisch overgedragen van de provincie aan de gemeente. Op 17 september is de weg aan de benenwagen, de 18e mogen de auto's erop.

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
81 stemmen