Volledig scherm
Logo Staatsloterij © Staatsloterij

Collega's in Breda winnen de hoofdprijs van 1 miljoen euro in de Staatsloterij

BREDA - Bij de Staatsloterijtrekking van zaterdag 10 september is de hoofdprijs gevallen op een lot dat door een groep collega's in Breda is gekocht. Detail: de Staatsloterij kon de winnaars, die samen een miljoen euro mogen verdelen, in eerste instantie niet bereiken.  

Niet dat de Staatsloterij niet wist wie de winnaar was. "Het gaat er om dat we altijd even persoonlijk contact zoeken om de winnaar te feliciteren. We hebben al diverse malen contact gezocht, maar het is nog niet gelukt", zegt Staatsloterij-woordvoerster Eke Wolters. Uit de naam die de spelers meegeven aan hun lot, blijkt dat het om collega's gaat.

Het geld is al overgemaakt naar de groep collega's. "We plegen altijd een telefoontje naar de winnaar, maar dat is niet noodzakelijk om het geld te storten."

De staatsloterij heeft ondertussen contact gehad met de winnaars die ook al op de hoogte waren van het feit dat ze gewonnen hadden.

De hoofdprijs van een miljoen euro - netto - moet worden gedeeld door een onbekend aantal winnaars. Het gaat om een groep collega's, maar om hoeveel meespelende deelnemers het gaat maakt de Staatsloterij niet bekend.

Wolters: "Deze collega's spelen al een aantal jaren mee. Het groepsspel is een abonnementsvorm waarbij iedereen evenveel geld inlegt met een minimum van 7,50 euro per persoon."

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (40%)
  • Oneens (60%)
543 stemmen