Volledig scherm
© Joyce van Belkom/het fotoburo

COA wil pas in september beslissen over AZC in Breda

BREDA - Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) wil op dit moment niet schriftelijk bevestigen dat er een asielzoekerscentrum (AZC) in het belastingkantoor in Breda komt. Pas in september wil het COA een besluit nemen over deze locatie aan de Gasthuisvelden.

Dat blijkt uit een brief die het Bredase college van B en W woensdag aan de gemeenteraad heeft gestuurd.

Het college had het COA gevraagd uiterlijk dinsdag 12 juli de mondelinge afspraken te bevestigen dat het COA het belastingkantoor gaat huren om er vluchtelingen te huisvesten. Het COA heeft daar niet op gereageerd. Wel stuurde het COA een brief waarin staat dat de vluchtelinginstroom in Nederland lager is dan voorzien. Daarom worden er nieuwe afwegingen gemaakt over opvanglocaties.

Lopende trajecten waarbij huur- en bestuursovereenkomsten zijn gesloten, worden doorgezet, aldus het COA. 'Ten aanzien van de overige locaties wordt in september 2016 een beslissing genomen'. Navraag van de gemeente Breda leert dat het COA ook de locatie Gasthuisvelden pas in september wil beoordelen.

De gemeente Breda gaat er vanuit dat de mondeling gemaakte afspraken rechtsgeldig zijn. Op 28 juli wordt de gemeente eigenaar van het belastingkantoor (de belastingdienst is inmiddels verhuisd naar het nieuwe station in Breda). Vanaf dat moment zou ook de verhuur aan het COA in moeten gaan. 'De gemeente en het COA verschillen hierover dus van mening', aldus het college, dat nu in verder overleg met het COA treedt.

Live Voetbal

home logo Willem IIWIL
5'
0-0
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo FeyenoordFEY
19:45
NAC BredaNAC
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
19:45
Roda JC KerkradeRJC
away logo
home logo ADO Den HaagADO
20:45
Sparta RotterdamSPA
away logo

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
591 stemmen