Volledig scherm
Cinema Kiek in de Pot ligt ten zuiden van De Zeeland, langs een waterpartij en wordt omgeven door schanskorven. De schil van de bioscoop is zwart met rode strepen, die in de avonduren, als het gebouw wordt aangelicht, een bijzonder effect geven. Op de gevels is ruimte voor imposante filmposters.

Cinema Kiek in de Pot ziet eindelijk het licht in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM  -  Cinem'Actueel draait woensdagavond zijn laatste film. Vanaf donderdag kunnen bioscoopgangers terecht in de nieuwe Cinema Kiek in de Pot.

Zul je altijd zien... Een paar dagen voor de opening van de nieuwe bioscoop naast De Zeeland is een bouwvakker met een stapel stenen recht tegen de glazen buitenwand gereden. Gevolg: een joekel van een ster in de nagelnieuwe ruit. Maar in tegenstelling tot de gevel, is het humeur van bioscoopeigenaar Carlo Lambregts niet stuk te krijgen. "O, dat? Dat komt wel goed."

Het is een paar dagen voor de opening een drukte van jewelste in Cinema Kiek in de Pot, zoals de nieuwe Bergse bioscoop gaat heten. De projectoren staan al op de enorme schermen gericht. Buiten wordt de trap naar de ingang bestraat, de vloeren in de toiletten liggen te drogen.

In de zalen leggen werklui de laatste hand aan de stoelen en de verlichting, en in de keuken hangen twee mannen een meterslang rek aan het plafond.

"Daar komen de zakken M&M's op te staan", schetst Lambregts de inrichting. "En in de gang van de zalen komt straks een grote rode loper."

De bioscoopeigenaar staat te trappelen om Bergen op Zoom kennis te laten maken met het nieuwe filmhuis. De komst van de cinema heeft namelijk behoorlijk wat voeten in de aarde gehad. 

Meer info over de bioscopen in West-Brabant: www.c-cinema.nl

Lees woensdag meer in BN DeStem

Volledig scherm
bioscoopeigenaar Carlo Lambregts Foto Chris van Klinken / Pix4Profs

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (66%)
  • Oneens (34%)
150 stemmen