Volledig scherm
Elizeba Cherono. © Ad Pertijs

Cherono uit Roosendaal te langzaam voor Olympische Spelen in Rio

LEIDEN – Elizeba Cherono is er niet in geslaagd om de limiet voor de Olympische Spelen te halen. In Leiden bleef de Thor-atlete uit Roosendaal verwijderd van de 32.00 die nodig was om voor Nederland in Rio de 10.000 meter te lopen. Ze bleef steken op 32.34,09.

Tot kilometer vijf kon het tempo van haas Sarah Lahti goed volgen. In het spoor van de Zweedse en de Australische Eloise Wellings liep ze tot half koers op een schema van 31.50. Na het uitstappen van Lahti, versnelde Wellings en was Cherono gezien. “Ik kreeg plots last van zware benen. Dat begon eigenlijk al een beetje na de derde kilometer.” Toen moest ze een klein gaatje dichten en dat deed haar geen goed. Franken: “Misschien had ze wat langzamer moeten openen, maar aan de andere kant zat er niks anders op dan die twee te volgen. Met name Lahti deed het perfect als haas. Ze hield de groep precies op schema.” Voor ‘Chero’ was de Gouden Spike-meeting in Leiden de enige wedstrijd om de limiet te lopen. “De halve marathon op het EK is het grootste doel van dit seizoen. De 10 kilometer Rio zou alleen maar een mooi toetje geweest zijn. Leuk voor de ervaring, maar meer dan meedoen zat er daar toch niet in”, relativeerde Cherono.

Het EK vindt in de eerste week van juli plaats in Amsterdam. De wedstrijd werd gewonnen door Wellings in 31.53. Cherono kwam als tweede over de streep.

Live Voetbal

SDC PuttenSDC
20:45
PSVPSV
away logo

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
858 stemmen