Volledig scherm
Beeld van de Merwedebrug via livestream VID.

Chauffeurs op Merwedebrug op de bon geslingerd

* UPDATE 22.50 UUR * DEN BOSCH - De politie slingert dinsdagavond aan de voet van de Merwedebrug bij Gorinchem truckers op de bon. Zij worden van de A27 gehaald omdat ze het verbod om over de brug te rijden negeren.

De politie is na de avondspits begonnen met de controles. Vrachtwagenchauffeurs die het verbod negeren en toch over de brug rijden, riskeren een boete van 230 euro.

De Merwedebrug tussen Sleeuwijk en Gorinchem is sinds dinsdagmorgen gesloten voor al het vrachtverkeer. Volgens Rijkswaterstaat is het vanwege scheurtjes in de brugconstructie onverantwoord om nog vrachtwagens over de brug op de A27 te laten rijden. Dinsdagmiddag werden nog verschillende vrachtwagens op de brug gezien. 

Borden
Rijkswaterstaat plaatste dinsdagavond borden bij de brug die aangeven dat het verboden is voor vrachtwagens om nog over de Merwedebrug te rijden. 

Vrachtwagenchauffeurs kunnen een omleiding volgen via de A2 en A16.

Twijfel
De boodschap was dinsdag nog niet voor alle vrachtwagenchauffeurs duidelijk. Het verbod zorgde dan ook verschillende keren voor gevaarlijke situaties op de snelweg. Een camera van de VID legde vast hoe een chauffeur achteruit over de vluchtstrook reed om alsnog de afslag te kunnen nemen. 

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
701 stemmen