Volledig scherm
Een lange rij vrachtwagens aan de Blankenweg. Veel chauffeurs moeten het hele weekend daar verblijven. Er zijn geen voorzieningen, zoals toiletten. De Portugese chauffeur José Batista zou ook wel douches willen. © Chris van Klinken/Pix4Profs

Chauffeurs moeten plassen en poepen in de berm bij Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Een oplossing voor vrachtwagenchauffeurs is ver weg. Bergen op Zoom biedt hen geen enkele voorziening om hun behoefte te doen.

Tientallen vrachtwagens vormen een lange rij van de Conradweg en Leeghwaterweg tot in de Blankenweg op bedrijventerrein Noordland in Bergen op Zoom. Sommige chauffeurs slapen in hun cabine. Andere maken langs de kant van de weg een praatje.

Het is een terugkerend beeld: 'overleven' zonder goede voorzieningen, want Bergen op Zoom heeft nog altijd geen goed geoutilleerde vrachtwagenparkeerplaats. De chauffeurs hebben uiteenlopende nationaliteiten, Italiaans, Slowaaks, Pools en Litouws, maar één ding hebben ze gemeen. Ze moeten in het weekeinde wachten tot ze kunnen laden of lossen. Zo kan Grogor Thaczyk, een Poolse chauffeur, pas maandag zijn vracht ophalen.

Had hij niet beter wat later naar Bergen op Zoom kunnen komen? "Ik kom net uit Engeland en moet van hier naar Rotterdam", legt Thaczyk uit. "Wachten is beter dan heen en weer rijden. Al zou het wel aangenamer zijn als er voor ons hier wat toiletten stonden. Nu moeten we daarvoor speciaal naar een tankstation."

Lees dinsdag meer in BN DeStem. 

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (53%)
  • Oneens (47%)
68 stemmen