Volledig scherm
Medewerkers van de provincie zijn druk aan de slag de verkeerslichten weer aan de praat te krijgen. De storing leidde tot veel files en soms gevaarlijke situaties. foto peter van trijen/pix4profs

Chaos bij A4 na uitval stoplichten

HALSTEREN - Het geduld van automobilisten en andere verkeersdeelnemers die over de kruising Eendrachtsweg/Steenbergseweg bij Halsteren moesten, is de afgelopen dagen behoorlijk op de proef gesteld. Na het uitvallen van de stoplichten donderdagavond was het chaos troef. Pas maandagmiddag kort voor de spits werkten de stoplichten weer. Tot die tijd probeerden verkeersregelaars het verkeer in goede banen te leiden.

Dat was niet gemakkelijk, zeker niet in de spitsperioden toen het er lange files ontstonden van auto’s die de A4 op of af wilden. „Ik heb zelf ’s ochtends lang vastgestaan in de file en enkele collega’s hebben hetzelfde meegemaakt”, liet directeur Mieke Schipper van basisschool De Toermalijn in Halsteren gisteren weten. „Gelukkig wonen de meeste leerlingen in de buurt van de school en hoeven ze niet met de fiets over de kruising.”

Ook aan directeur Patrick van der Pijl van de Halsterse vmbo-school De Steenspil ging de chaos niet onopgemerkt voorbij. „Enkele docenten komen uit Hoogerheide en deden er door de file drie kwartier over”, aldus Van der Pijl. „Dat we toch volgens het rooster konden werken, is te danken aan andere leraren die via een andere route waren gekomen. Zij lieten zien dat ze hart voor de school hebben en hebben lessen overgenomen.”

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
163 stemmen