Volledig scherm
Chantal (rechts) uit Werkendam. © ANP

Chantal uit Werkendam verliest kort geding tegen ROC West-Brabant

BREDA/WERKENDAM - Het ROC West-Brabant in Breda hoeft niet mee te werken aan een onderzoek naar de inloggegevens van degene die in januari 2015 een seksfilmpje van Chantal uit Werkendam op Facebook plaatste. Dat heeft de rechtbank Zeeland-West-Brabant woensdag besloten. 

De rechtbank oordeelde dat het ROC niet onrechtmatig heeft gehandeld door het algemene belang van privacy van haar leerlingen boven het individuele belang van Chantal te plaatsen. 

Het ROC wilde niet meewerken aan het onderzoek omdat dat een grote breuk op de privacy van de 2500 leerlingen zou vormen. Bovendien zouden er ook andere manieren zijn om de identiteit van de plaatser te achterhalen. De privacy van alle leerlingen en medewerkers zouden geschonden kunnen worden, omdat bij zo'n onderzoek de inlogcodes en browsegeschiedenis zichtbaar worden. 

Strafrechtelijk onderzoek

Volgens de voorzieningenrechter heeft Chantal niet aannemelijk kunnen maken dat er geen andere, minder bezwaarlijke manieren zijn om de identiteit van de plaatser te achterhalen. Zo loopt er nog steeds een strafrechtelijk onderzoek dat opheldering kan bieden. Hoewel dit onderzoek volgens Chantal momenteel stil ligt, zijn de beschikbare computergegevens bevroren, zodat deze voorhanden blijven voor onderzoek.

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
113 stemmen