Volledig scherm

Chaam krijgt geldkiosk aan Wouwerdries

CHAAM - De vrijstaande geldkiosk komt toch aan de Wouwerdries in Chaam, waar ook de wekelijkse markt plaatsvindt. De voorziening vervangt de pinautomaat die verdwijnt bij het Rabobankgebouw in het centrum. 

Dat is uit een overleg gekomen tussen de Dorpsraad Chaam, de Rabobank De Zuidelijke Baronie uit Baarle-Nassau en de gemeente Alphen-Chaam.

Die koos al eerder voor de Wouwerdries, maar een meerderheid van de raad vond dat de kiosk meer bij het winkelgebied thuishoorde en dat een en ander met de Dorpsraad besproken moest worden.

Pieter Geerts (voorzitter Dorpsraad): "De geldkiosk komt inderdaad toch aan de Wouwerdries, al was dat niet onze eerste en meest logische keus. We dachten meer aan een plek in de buurt van de winkels, maar er zijn ook argumenten om voor De Wouwerdries te kiezen. Bij het winkelgebied zou het ten koste gaan van parkeergelegenheid en daar is bij het marktterrein voldoende plaats voor. Wel zien wij graag dat de kiosk aangekleed wordt met herkenbare kenmerken van ons kerkdorp en dat de directe omgeving van de automaat voor de bereikbaarheid goed wordt ingericht."

poll

In een Kamerdebat 35 uur spreektijd opeisen is belachelijk

In een Kamerdebat 35 uur spreektijd opeisen is belachelijk

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
695 stemmen