Volledig scherm
© Stock.xchng

Celstraf van 33 maanden geëist voor seksuele uitbuiting in Breda, Zundert en Hulten

BREDA - Andere vrouwen in sekshuizen in onder meer Breda, Zundert en Hulten hadden de prostituee wel door. Ze vermoedden dat ze een pooier had die haar onderdrukte en uitbuitte. Exploitanten van de sekshuizen hadden niks in de gaten. De vrouw was daarvoor te veel in zichzelf gekeerd.

Volgens officier van justitie Wil Koolen is de vrouw inderdaad enkele jaren seksueel uitgebuit. Hij eiste gisteren in de rechtbank in Breda 33 maanden cel tegen haar pooier. Bovendien wil hij dat de man 188.495 euro betaalt, geld dat hij met de mensenhandel zou hebben verdiend. De zaak dateert van 2010 en is om onduidelijke redenen bij justitie op de plank blijven liggen.

De verdachte Hagenaar dwong de vrouw hem 250 euro per dag te betalen. Alles wat ze meer dan 250 euro verdiende mocht ze houden, verdiende ze minder, dan werd dat een schuld. Hij sloeg haar, dreigde en liet haar lange dagen werken. De vrouw noemde de man 'psychopathisch'. Hij zou een pistool hebben.

De pooier liep in 2010 tegen de lamp, nadat één van de collega's van de vrouw bij Huize Fantasy aan de Haagweg in Breda met het slachtoffer aan de praat raakte. Ze herkende de blik in de ogen van de vrouw en zag stress. Ze vertrouwde het niet, begon een gesprek en bood aan de politie te bellen. "Die kan echt helpen", zei de collega. Tijdens het gesprek brak de vrouw en stortte haar hart uit.

Ze was zelfstandig als prostituee begonnen in Den Haag. Met haar chauffeur, de uiteindelijke verdachte, begon ze na enige tijd een escortbureau. Toen dat niet werkte, begonnen ze vanuit haar huis; daarna werkte de vrouw in bordelen. De man zou steeds dwingender zijn geworden. Maar de vrouw kon zonder geld en zonder huis nergens heen.

De man ontkent. Hij heeft haar alleen maar gereden, stelt hij. Wel kon hij verschillende, dure auto's kopen en betaalde hij gewoon 15.000 euro aan boetes voor te hard rijden, terwijl hij een uitkering had van 950 euro.

Saillant is dat de telefoon van de man werd getapt nadat de prostituee naar de politie was gegaan. Daaruit bleek dat hij dronken was toen hij juni 2010 bij een ongeluk was betrokken in Den Haag. Hij zou daar iemand 800 euro hebben aangeboden om te zeggen dat die reed. Daardoor lichtte hij de verzekering op voor 20.000 euro. Dat bekende de man gisteren wel.

Uitspraak over twee weken.

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (52%)
  • Oneens (48%)
443 stemmen