Volledig scherm
Celine Michielsen

Celine Michielsen uit Breda opgeroepen voor het grote Oranje

BREDA - Celine Michielsen is toegevoegd aan de selectie van het Nederlands vrouwenteam dat van donderdag tot en met zaterdag deelneemt aan het Holland Handball Tournament in Eindhoven.

Een primeur voor de uit Breda afkomstige Michielsen, die nog nooit eerder voor het grote Oranje werd opgeroepen.

De 22-jarige cirkelloopster, die in het verleden uitkwam voor United Breda, Internos uit Etten- Leur, Nieuwegein en Hellas, speelt momenteel competitie bij het Duitse TüS Metzingen, waar ze ook woont.

Michielsen werd in het verleden al geselecteerd voor vertegenwoordigende jeugdelftallen van Oranje en Nederland B. Ze heeft op haar staat van dienst al 67 jeugdinterlands en scoorde in totaal 284 doelpunten. Michielsen speelde zes titeltoernooien bij de jeugd, drie EK's en drie WK's, met de tweede plaats tijdens het EK Juniors in 2011 in Rotterdam als beste klasseringen.

Rust voor Polman
Bij het Holland Handball Tournament van deze week in Eindhoven mist het Nederlands vrouwenteam de topspeelsters Nycke Groot en Estavana Polman. Ook cirkelspeelster Yvette Broch en hoekspeelster Ailly Luciano ontbreken in de selectie van de nieuwe bondscoach Helle Thomsen. Ook Sanne Hoekstra en Esther Schop zijn afwezig. Deze zes internationals spelen niet vanwege blessures of krijgen rust.

Oranje speelt zijn eerste wedstrijden na de Olympische Spelen, waar onder bondscoach Henk Groener de vierde plaats werd behaald.

De Deense Thomsen werd vorige week aangesteld als opvolger. Zij heeft de selectie onder haar hoede in Eindhoven, waar Nederland het onder meer opneemt tegen Roemenië en Servië.

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
164 stemmen