Volledig scherm
© Thinkstock

CDA Woensdrecht: 'Maak haast met bouwweg bij Hof van Holland'

HOOGERHEIDE - De aanleg van de bouwweg van de Scheldeweg naar Hof van Holland in Hoogerheide moet zo snel mogelijk beginnen.

Dan kan het laden en lossen voor de winkels in het Hoogerheidese complex verhuizen naar de achterkant van het gebouw, waardoor de drukke Raadhuisstraat ontlast wordt. En als de omgeving rond de Raadhuispassage dan toch op de schop gaat, kan er gelijk met eigenaar Woningstichting Woensdrecht gepraat worden over het plaatsen van een ondergrondse afvalcontainer voor de bewoners van de bovengelegen appartementen.

Daarvoor pleit het CDA in een motie die dinsdag besproken wordt in de vergadering van de gemeenteraad. Die bouwweg is voorzien in 2017, wanneer er begonnen moet worden met de ontwikkeling van het Masterplan Hoogerheide. In dat plan gaat het gebied tussen de Scheldeweg en de Raadhuisstraat flink op de schop: er komen ongeveer honderd woningen, twee supermarkten en twee grote parkeerterreinen.

Het CDA denkt dat het verplaatsen van het vrachtverkeer ook bijdraagt aan het verhuren van nog leegstaande winkels in het complex.

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
501 stemmen