Volledig scherm
© ThinkStock

CDA wil spoedige oplossing voor 'gevaarlijke halte'

HOEVEN - De CDA-afdeling Halderberge heeft Gedeputeerde Christophe van der Maat een brandbrief geschreven over een ongewenste verkeerssituatie bij de rotonde van Hoeven. In afwachting van definitieve bushaltes zijn er twee tijdelijke bushaltes aangelegd. "Maar die staan zo kort op de rotonde dat het ongewenste situaties oplevert", zegt CDA-fractievoorzitter Frank Rockx, "Zowel op de rotonde als de aansluitende wegen ontstaan opstoppingen. Je kunt erop wachten dat hier vroeg of laat een ernstig ongeluk gebeurt."

Volgens Rockx maken de tijdelijke haltes een rommelige indruk. "Voor wie met de fiets komt is niets geregeld. Er wordt overlegd over de permanente halte, maar het duurt wel erg lang."

VVN-voorzitter Kees Roovers onderschrijft de gevaarlijke situatie. "De bus blokkeert de rotonde, fietsers rijden tussen optrekkende auto's door. Ik sprak een buschauffeur, die vanwege zijn passagiers veiligheidshalve een eindje verderop uit de bus liet." Bij de gemeente zijn geen klachten binnen gekomen.

"Naar verwachting gaat de provincie in september de definitieve haltes aanleggen", zegt een gemeentewoordvoerder. De vertraging heeft met te doorlopen procedures te maken. Opmerkelijk is dat de Hoevense KBO al op de hoogte hoe de nieuwe opstapplaatsen eruit komen te zien.

Voorzitter Ad Wijnen heeft die informatie bij de provincie opgevraagd. "Het klopt dat de uitvoering in september begint. De haltes liggen iets verder uit de rotonde vandaan. Ze komen niet tegenover elkaar te liggen, maar de ene aan de Halderbergselaan voor de lijn richting Etten-Leur en de andere richting Oudenbosch aan de Sint Bernardusstraat." Wijnen acht deze oplossing voldoende veilig.

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
893 stemmen