Volledig scherm

CDA wil dat provincie werk maakt van sluipverkeer grensgemeenten

ALPHEN-CHAAM/BAARLE-NASSAU - Enkel nog bestemmingsverkeer op de provinciale wegen toelaten of ook daarop tolheffing invoeren.

Die opties zijn er om de toenemende overlast van vrachtverkeer in grensgemeenten aan te pakken, meent Ton Braspenning. De fractievoorzitter van het CDA in Alphen-Chaam trekt aan de bel om de dorpskernen te ontlasten van verkeershinder. Namens de Brabantse christendemocratenfractie vraagt hij de provincie met maatregelen te komen.

"Het is hier altijd al een drama geweest," stelt Braspenning, "maar sinds de invoering van de tolheffing in België op 1 april is het alleen maar erger geworden. Het lijkt wel of de problematiek niet goed op het netvlies staat bij de provincie." Met name de N260, de provinciale weg tussen Gilze, Alphen en Baarle slibt volgens hem regelmatig dicht. Vrachtverkeer hoeft daar, in tegenstelling tot andere doorgaande wegen, geen tolheffing te betalen om België binnen te komen. "Met als gevolg veel meer verkeer op deze weg. Dat merken ze in Hoogstraten ook."

De overlast van de verkeersdrukte heeft bewoners in onder meer Chaam bewogen zich te mobiliseren in een actiegroep. Tégen het sluipverkeer. Tégen de gevaarlijke verkeerssituaties. In Baarle-Nassau heeft CDA-raadslid Thomas Adams eerder al een motie ingediend om zijn gemeente aan te sporen met een oplossing te komen.

Het CDA wil van de provincie weten of het met de Belgische autoriteiten in gesprek is getreden om tot een oplossing te komen. En hoe Brabant de veiligheid van de inwoners kan vergroten op de provinciale wegen en in de dorpskernen zelf.

Poll

Het rijk moet over de brug komen met extra geld voor het speciaal onderwijs.

Het rijk moet over de brug komen met extra geld voor het speciaal onderwijs.

  • Eens (0%)
  • Oneens (0%)
0 stemmen