Volledig scherm
Pikachu in het Leypark gespot, helaas viel mijn signaal ineens weg dus was Pikachu ook verdwenen. Maar gelukkig hebben we de foto nog ;-) © Hellcat

CDA Bergen op Zoom: Pokémon Go gebruiken om mensen te trekken

BERGEN OP ZOOM - Terwijl Pokémon Go vooral negatief in het nieuws komt door allerlei gevaarlijke situaties doordat mensen starend op hun telefoon bezig zijn met het verzamelen van de virtuele diertjes, moet er misschien ook eens gekeken worden naar de mogelijkheden die het spel biedt. Dat vindt althans het CDA in Bergen op Zoom.

„Er zit ook een verdienmodel in. Het kan bijvoorbeeld meer mensen naar Het Markiezenhof trekken, omdat daar heel zeldzame Pokémon zitten”, dacht Hans Peter Verroen hardop. „In het begin vonden we Twitter ook allemaal heel eng, maar nu zien we er ook de voordelen van in.”

De partij reageerde daarmee op de PvdA, die zich afvroeg of er geen maatregelen genomen moeten worden om gevaarlijke situaties in Bergen op Zoom te voorkomen. Burgemeester Frank Petter zei dat een aanpassing van de APV om het spel op sommige plekken te verbieden ‘voorlopig nog niet aan de orde is’.

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
500 stemmen