Volledig scherm
Cathy bedient een paar bezoekers bij haar kiosk aan de Terheijdense haven. In de afgelopen zes jaar bouwde de Terheijdense een aardige klantenkring op. Zondag doet ze het eettentje voorgoed dicht. foto Johan Wouters / Pix4Profs

Cathy stopt met haar kiosk in Terheijden

TERHEIJDEN - Cathy Faas-Joosen staat komende zondag, 21 augustus, voor het laatst in de kiosk aan de haven in Terheijden.

De uitbaatster begon zes jaar geleden met haar werk in de kiosk, waar ze koffie, thee, gebak, fris en zelfgemaakt ijs verkoopt. In het seizoen iedere zondag, bij mooi weer ook door de week.

"Het pandje is compleet versleten, waardoor ik ook de voedselveiligheid niet meer kan garanderen. Maar nog belangrijker is het feit dat ik met mijn 'rollende keuken' steeds meer werk heb, en dat levert me een veel hogere omzet op. Dus het is vooral een positieve reden dat ik met de kiosk stop."

Je hoeft geen bouwkundige te zijn om te zien wat Faas bedoelt met 'versleten'. Het houtwerk is op een aantal plaatsen weggerot, de vloer heeft te veel gaten om nog goed en hygiënisch gedweild te kunnen worden. Alles is gammel en de muizen zijn niet meer buiten te houden. Daarnaast is de kiosk regelmatig doelwit van vandalen en inbrekers. "Het heeft zijn charme hoor, dit gebouwtje", zegt Faas. "Maar het is gewoon op."

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (40%)
  • Oneens (60%)
544 stemmen