Volledig scherm
Camper. © ANP

Campers welkom in Bredase binnenstad, parkeren vlakbij centrum

BREDA - Eigenaars van campers hebben sinds maandag eigen parkeerplaatsen vlakbij het centrum van Breda. Aan de Nijverheidssingel is een strook langs het water gereserveerd speciaal voor campers. Er kunnen er, afhankelijk van de grootte, zes tot acht staan.

Welkom
Wethouder Boaz Adank opende de camperplaatsen met VVV-directeur Marlice Dreessen en directeur Stan Stolwerk van de Nederlandse Kampeerauto Club. De parkeerplaatsen staan, volgens Adank, voor een warm welkom aan de mensen die met een camper de Bredase binnenstad bezoeken.

"Het is een prachtige plek in het centrum, in tegenstelling tot veel andere steden waar je op een industrieterrein kunt parkeren. Je wandelt zo de stad in, of je fietst naar het buitengebied", aldus Stolwerk.

Drie dagen
De campers mogen steeds maximaal drie dagen op de plek staan, ideaal voor een kort bezoek aan de stad. Voor hen geldt het normale parkeertarief van 14 euro per dag. Er is een ondergrondse afvalcontainer naast de parkeermeter geplaatst.

Ook staat er een bordje met de 'spelregels' voor de kampeerders. Zo is het niet de bedoeling dat ze meubilair buiten zetten of bij hun camper gaan barbecueën.

Trend
Met de parkeerplaatsen speelt de gemeente in op een trend en op wensen uit de wereld van de camperbezitters. Die markt zit flink in de lift. Dat komt zo de Bredase middenstand ten goede. "Een mooie stimulans voor de binnenstad", aldus Adank.

In principe blijven de parkeerplaatsen drie jaar. In oktober bekijkt de gemeenteraad de eerste bevindingen.

Live Voetbal

home logo FeyenoordFEY
90'
1-1
VVV-VenloVVV
away logo
home logo FC TwenteTWE
EINDE
0-4
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo NAC BredaNAC
20:45
AjaxAJA
away logo
home logo Willem IIWIL
20:45
Sparta RotterdamSPA
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
680 stemmen