Volledig scherm

Camera's scannen alle auto's, 24 uur per dag op bedrijventerrein Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Bedrijvenvereniging TNP is content met nieuw bewakingssysteem, gestolen of verdachte auto's kunnen er meteen worden uitgepikt. Ze hebben er acht jaar op moeten wachten, maar op 6 juli is het een feit: camerabewaking op de bedrijventerreinen Theodorushaven en Noordland in Bergen op Zoom.

Volgens de laatste stand van de techniek. Met nummerplaatherkenning, zodat verdachte en gestolen auto's makkelijk zijn te achterhalen. Want het systeem buffert beelden om achteraf terug te kunnen kijken. En de politie kan bij een melding meteen meekijken. Vanuit de meldkamer.

Systeem
Peter van den Eijnden van bedrijvenvereniging TNP (Theodorushaven, Noordland en De Poort) is er trots op. "We zijn hier acht jaar geleden al over begonnen, bij de oprichting van TNP was dit een van onze wensen."

Maar zo'n systeem is duur. "We zijn meteen er voor gaan sparen."

Vervolgens wilde de gemeente Bergen op Zoom niet erg meewerken aanvankelijk. "Dat stroperige van de gemeente werkt nu uiteindelijk in ons voordeel, we hebben een heel modern systeem dat ons 75.000 euro kost, vele malen minder dan waar we acht jaar geleden van uitgingen. Want de techniek is in de loop der jaren vele malen goedkoper geworden."

Lees maandag meer in BN DeStem

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (49%)
  • Oneens (51%)
517 stemmen