Volledig scherm
Junk en dealers in park Valkenberg. © ron Magielse / Pix4Profs

Camera's registreren steekincident in Valkenberg Breda: verdachte aangehouden

BREDA - Vrijdagmiddag heeft de politie een verdachte aangehouden van een steekincident in het Valkenberg in Breda. Een medewerker van cameratoezicht was getuige van het incident, waarbij niemand gewond raakte. De verdachte, een 56-jarige Tilburger, werd met een mes op zak aangehouden.

Rond 14.00 uur zag de medewerker van cameratoezicht dat een man een andere man probeerde neer te steken. Eerst kwam de man, in legerjas, vanachter een boom vandaan. Hij sloeg het slachtoffer op zijn hoofd en maakte daarna stekende bewegingen met zijn mes.

Er werd alarm geslagen en de beveiligingsmedewerkers in het park zetten de achtervolging in op de dader. Met hulp van de politie kon de 56-jarige Tilburger aangehouden worden. Naast een dolkmes had de man ook harddrugs bij zich.

Eerder op de dag werd er al een 35-jarige inwoner van Breda aangehouden. Cameratoezicht had het vermoeden dat de man zou gaan dealen en bij controle bleek de man een zakje pillen bij zich te hebben.

Onlangs is er gestart met een integrale aanpak om de overlast in het Valkenberg terug te dringen, onder meer via cameratoezicht, de inzet van beveiligers en verscherpt toezicht door de politie.

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
701 stemmen