Volledig scherm

Café Onder de Toren ontvangt de Halderbergse Monumentenprijs

Oud Gastel Café Onder de Toren is afgelopen zaterdag door de Monumentencommissie officieel aangeduid als mooiste Halderbergs monument van 2016. Wethouder Hans Wierikx overhandigde in de binnentuin de daarbij horen muurplaquette, met veel lovende woorden aan de familie Bartelen.

Het bijzonder fraai gerestaureerde pand ligt letterlijk en figuurlijk onder de kerktoren en blijkt idem dito de opvulling van een 'gat in de Markt'.

Het echtpaar Karel en Jacqueline Bartelen, hun dochter Femke en schoondochter Anke keken maar wat blij, toen een gezelschap met onder meer drie wethouders zaterdagochtend rond half elf aanbelde. Toevallig opende het pand precies een jaar geleden. Een jaar later heeft het bij veel Gastelaren al een bijzonder plaatsje in het hart veroverd. Wethouder Hans kent het oude café als locatie waar hij zo'n 30 jaar geleden vaak kwam. Het pand kwam leeg te staan en raakte in verval. Bij een centrumplan rond 2008 stond sloop in het vooruitzicht. Maar er werd gelukkig met andere ogen naar het historische pand gekeken. En Karel had de oplossing.

Lees meer in BN DeStem, editie Roosendaal van maandag.

Poll

Carnaval is een prima gelegenheid om de zinnen te verzetten. Jammer dat het bijna voorbij is.

Carnaval is een prima gelegenheid om de zinnen te verzetten. Jammer dat het bijna voorbij is.

  • Eens (40%)
  • Oneens (60%)
337 stemmen