Volledig scherm
Page 45 in De Speeltuin. © Chris Stadhouders

Café de Speeltuin in Breda gaat vandaag weer open

BREDA - Café de Speeltuin opent vandaag definitief weer de deuren. Drie weken geleden moest het café na ruim achttien jaar sluiten, eigenaar Ronald Verlinden moest te veel geld bijleggen om het draaiende te houden en moest met pijn in zijn hart stoppen. Dat viel bij omliggende ondernemers en vaste klanten erg zwaar, en dus kwam vanuit verschillende partijen een hoop hulp om het café opnieuw te openen.

Verlinden en een groep vrijwilligers, ook wel 'de Speeltuinfamilie' genoemd, hebben dag en nacht gewerkt om het gebouw in een nieuw jasje te steken. "Er moet nog een hoop gebeuren maar we gaan gas geven, de belangrijkste zaken zijn geregeld. De dingen die nog moeten gebeuren regelen we buiten openingstijden", zegt Verlinden.

Toen hij bekendmaakte dat het café sloot, stroomde op Facebook de reacties binnen. 'Veel mensen missen de rockmuziek in Breda en beseften dat het café echt ging verdwijnen. Het is fijn te merken hoe erg het gewaardeerd wordt. Zo heeft het Verfhuys Breda veel meegedacht over de inrichting en gesponsord." Verlinden heeft de inrichting totaal veranderd. "Het is een combinatie tussen industrieel en retro-rock. Met het plafond gaan we iets bijzonders doen maar dat is nog een verrassing."

Vandaag treden tijdens Friday On The Rocks vanaf 22.00 uur twee bands op, het café zal om 21.00 uur de deuren openen.

Poll

Overstappen op elektrisch koken? Geen sprake van, ik kook liever op gas.

Overstappen op elektrisch koken? Geen sprake van, ik kook liever op gas.

  • Eens (65%)
  • Oneens (35%)
331 stemmen