Volledig scherm
© Lex van Lieshout/ANP

Café Corona Reprise in Steenbergen krijgt nachtvergunning

STEENBERGEN - Café Corona Reprise in Steenbergen mag als proef een half jaar lang op vrijdag en zaterdag open blijven tot vier uur ‘s nachts. Burgemeester Ruud van den Belt heeft daar deze maand een vergunning voor verleend.

Het was een lang gekoesterde wens van uitbater Cor Materman. Hij is blij met het besluit, zegt hij. Het café aan de Kleine Kerkstraat kreeg de vergunning eerder niet, omdat de gemeente bang was dat verruiming van de openingstijden het woon- en leefgenot van omwonenden zou aantasten.

Maar de afgelopen vijf jaar zijn er bij de politie geen overlastmeldingen binnengekomen, zegt Van den Belt. Er was daarom geen geldige reden om de vergunning te weigeren, vindt hij. „Als dit café eerder dichtgaat, dan trekken de bezoekers naar andere cafés. Dat zorgt voor meer overlast voor omwonenden.”

Het komende half jaar mag het café dus langer open blijven. Maar als er drie meldingen binnenkomen van overlast, dan wordt de vergunning ingetrokken. Na vie rmaanden vindt er een evaluatie plaats. Mocht blijken dat alles in orde is, dan krijgt café Corona Reprise een nachtvergunning voor onbepaalde tijd.

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
499 stemmen