Volledig scherm
Leden van buurtvereniging De Hoef met hun kinderen op het Dokter van der Karplein. foto Gerard van Offeren/pix4profs

Buurtvereniging De Hoef in Hoogerheide viert vijfjarig jubileum

HOOGERHEIDE - De Hoef wordt weleens de mooiste woonwijk van Hoogerheide genoemd. De woonwijk heeft een buurtvereniging met ruim driehonderd leden. Die bestaat vijf jaar en is een goede afspiegeling van de sfeer in de wijk met 380 woningen.

Vijf jaar geleden werd door enkele bewoners het plan geopperd een buurtvereniging op te richten. Nicolai Balogh was een van de eersten die zich inschreef als lid. Momenteel is hij voorzitter van de club met 307 leden. Hij weet dat vanaf het begin het ledenaantal gestaag groeide.

"Begin dit jaar hadden we een actie onder de noemer 'Wie wordt het driehonderdste lid?'. En nu staat de teller alweer op 307." Balogh verwacht dat de rek er nog lang niet uit is. "De laatste woningen in De Hoef zijn nog in aanbouw en onder die toekomstige bewoners is er vast wel een aantal dat lid willen worden van onze vereniging."

De leden krijgen het gehele jaar door volop activiteiten aangeboden. Balogh somt op: "We hebben een paasactiviteit, een ladies night, een muziekavond, een wijnproeverij, een fietstocht, een sinterklaasmiddag en de burendag."

Zaterdag 24 september is het Nationale Burendag, waaraan De Hoef elk jaar deelneemt. "Op die dag vieren we ons vijfjarig jubileum", zegt Balogh.

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
275 stemmen