Volledig scherm
De aangehouden jongeman wordt in de politiewagen gezet om afgevoerd te worden. © Marcel van Dorst/MaRicMedia

Buurtbewoner grijpt jongen uit gestolen auto in de kraag in Oosterhout

OOSTERHOUT – In de Brahmstraat in Oosterhout heeft een omwonende donderdagmiddag een jongen aangehouden die in een gestolen auto zat. Een andere verdachte is er vandoor gegaan. Het jonge tweetal reed al enige dagen in de gestolen wagen rond.

Donderdagmiddag ging het echter mis. Op de Schubertlaan wilden de twee de Brahmstraat inrijden maar dat ging met zo’n hoge snelheid dat de twee met hun auto uit de bocht vlogen. Ze belandden in de bosschages en ramden een tuinhek. De bestuurder kon de auto nog in zijn achteruit krijgen en wilde wegrijden. Met horten en stoten reden ze met de auto de Brahmstraat in toen een buurtbewoner ingreep. Omdat het wel hele jonge gasten waren die in de auto zaten vertrouwde de buurtbewoner het niet en hield een van de twee aan. De ander kon ontkomen. Toegesnelde politie heeft de jongeman overgenomen van de bewoner en hem geboeid en in de politieauto gezet.

Afgevoerd
Direct daarna werd een klopjacht geopend op de andere verdachte. Deze is niet aangetroffen. Volgens omstanders waren de jongens niet ouder dan een jaar of 14. Er is ook een burgernetmelding uitgedaan om naar de verdachte uit te kijken. Een bergingsbedrijf heeft de auto getakeld en afgevoerd, de politie stelt een onderzoek in.

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
849 stemmen