Volledig scherm
© RGB Stock

Buurtapp Nextdoor groeit als kool in West-Brabant

WEST-BRABANT - Konijn kwijt? Kast in de aanbieding? Op zoek naar een hulp? Onguur type gesignaleerd? Met de komst van de buurtapp Nextdoor is de oplossing – letterlijk – nabij. De in februari in Nederland gelanceerde buurtapp is een kruising tussen Facebook, Marktplaats en Whatsapp, en de afgelopen maanden razendsnel populair geworden. Zoals in Breda, waar in 76 procent van alle buurten een Nextdoor-groep is.

Ook Oosterhout scoort goed met een Nextdoor-dichtheid van 55 procent. De Oosterhoutse Evelien Berens nam in haar wijk het initiatief voor invoering van de app. „Ik kende m’n buren wel, maar wist verder niet goed wat er speelde in de wijk.” Inmiddels hebben zich in de wijk - zo’n 600 huizen - 250 leden aangemeld op de app. „Het wordt voornamelijk gebruikt voor sociale dingen. Zoals wie er een aanhanger te leen heeft of wie even kan helpen iets te verplaatsen.”

Volgens Berens is er iets veranderd in de wijk door Nextdoor: „Je ziet dat mensen vriendelijker zijn, elkaar meer groeten of een praatje maken.”

Lees het hele verhaal in BN DeStem

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
768 stemmen