Volledig scherm
© Thinkstock

Buurt wil speeltuin Langdonk houden

BREDA - Omwonenden van het speeltuintje aan de Langdonk gaan donderdag actievoeren.

Ze zijn het niet eens met het voornemen van de gemeente Breda om het speelterrein te ontmantelen. Op 8 juli kregen ze een brief waarin stond dat de gemeente op 18 juli de speeltoestellen en zandbak weghaalt. Voortaan kunnen de kinderen terecht in de speeltuin in de nabijgelegen Gouddonk.

Belachelijk, vinden buurtbewoners. "Er is duidelijk geen buurtonderzoek gedaan", aldus bewoonster Elsa van Gils. "Van dit speeltuintje maken ongeveer twintig kinderen gebruik. En er zijn nog een paar baby's die er over een paar jaar ook gaan spelen. Het is een ontmoetingsplaats voor ouders en kinderen die duidelijk in een behoefte voorziet."

Dat de buurt met de kinderen donderdag gaan demonstreren, is inmiddels doorgedrongen tot de gemeente. Die heeft besloten het werk aan de speeltuin voorlopig op te schorten. Eerst, zo heeft wethouder Patrick van Lunteren besloten, komt er volgende week een constructief gesprek met de buurt. Naar aanleiding daarvan wordt beslist of het speeltuintje al dan niet kan blijven.

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
757 stemmen