Volledig scherm
Illegaal geparkeerde vrachtwagens op de Kruisvoort op het logistieke bedrijvenpark IABC, nabij de Heilaarstraat. foto Palko Peeters

Buurt wil af van 'illegale trucks' bij Kruisvoort in Breda

Er moet iets gebeuren aan de illegaal geparkeerde trucks op de Kruisvoort in Breda, vinden bewoners in de omgeving en ondernemers na de recente dodelijke steekpartij van vrijdag.

BREDA - Buurtschap Heylaer (Heilaarstraat) en bedrijven aan de Kruisvoort in Breda willen af van de illegaal geparkeerde trucks en overlastgevende chauffeurs. Ze reageren hiermee op de dodelijke steekpartij van vrijdagavond.

Schrik
"Hier schrik je wel van", zegt Kees van den Heuvel, voorzitter van buurtschap Heylaer. "Ik heb het slachtoffer nog zien liggen", reageert hij vanaf de oprit van zijn woning, honderd meter van de plaats delict.

Er staan al langer illegaal geparkeerde trucks op logistiek bedrijvenpark IABC waar sinds begin jaren negentig een concentratie van groente- en fruithandel zit, met ook The Greenery. Er is ook steeds meer andere bedrijvigheid bijgekomen.

Tegenover de parkeerstrip waar een 54-jarige chauffeur uit Litouwen is neergestoken, en waarvoor een 48-jarige landgenoot is aangehouden, zit het distributiepand van IKEA.

Snelle hap
Bewoners aan de Heilaarstraat zien de chauffeurs met tassen vol terugkeren van de super in Princenhage en een potje koken bij de wagen. De McDonald's, Subway en KFC op de aanpalende woonboulevard zijn er voor de snelle hap.

Al met al een 'geschikte' poosplek. Vervelender is, zegt Van den Heuvel: "Dat ze hun behoefte doen in de struiken." Het geeft een unheimisch gevoel, zegt hij. "We willen van die illegaal geparkeerde wagens af. Laat je het toe, faciliteer dan met douches en toiletten. Regel en controleer."

Lees dinsdag meer in BN DeStem

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
1192 stemmen